Nuorten työllistäminen

Miten löydämme juuri meidän yritykseen sopivat nuoret talentit? Miten osaamme perehdyttää heidät yritykseemme niin, että he nauttivat meillä työnteosta ja pysyvät mahdollisimman pitkään? Miten osaamme valmentaa nuorille talenteille tarvittavia työelämätaitoja?

Näitä kysymyksiä pohditaan juuri nyt monessa yrityksessä, ja Talentchain on luotu vastaamaan näihin tarpeisiin.

Yrityksille

Talentchain on ketterä ja konkreettinen apu nuorten talenttien rekrytoimiseen ja johtamiseen. Jollain yrityksellä rekrytointitarpeet voivat olla pienempiä ja innokkaita nuoria talentteja on yli oman tarpeen. Haasteet löytyvät kuitenkin siitä, mistä löytää juuri se yksi oikea hakija ja miten johtaa häntä. Jollain toisella yrityksellä taas rekrytointitarpeet ovat suuria, joten he voisivat palkata niitä nuoria töihin, joita ketjun toinen yritys ei pysty rekrytoimaan ja tämä yritys pystyy mahdollisesti auttamaan tulevaisuuden työelämätaitojen valmentamisessa.

Ketjun yritykset tuntevat toistensa työntekijätarpeet ja he osaavat vinkata nuorta työnhakijaa hakemaan ketjun toiseen yritykseen.

Nuorille

Nuorille Talenchain on helpottava apu työnhaussa – vaikka nuori ei pääsisi juuri siihen työpaikkaan, johon ensimmäisenä hakee, hän pääsee silti yhden askeleen eteenpäin saadessaan Talentchain -suosituksen. Nuorella on täten paremmat mahdollisuudet päästä seuraavaan hakemaansa työpaikkaan, kun Talentchain -ketjun yrityksen työhaastattelija on todennut hänen potentiaaliseksi työntekijäksi johonkin ketjun toiseen yritykseen.

Tärkeät työelämätaidot

Talenchainissa yritykset saavat apua siihen, miten vahvistaa omassa organisaatiossa tämän päivän tärkeitä työelämätaitoja:

  1. Vuorovaikutus- ja myyntitaidot.
  2. Liiketalouden ymmärrys.
  3. Tiimityötaidot.

Suosittelu

Talentchain-verkoston tärkeä elementti on suositteluun perustuva rekrytointi. Tietokanta on ainoastaan Talentchain-jäsenten käytössä. Rekrytointitietokantaan pääsee ainoastaan suosittelun saaneet nuoret tekijät.

Suosittelu työhaastattelun perusteella

Suosittelu on uusi tapa edistää nuorten työllistymistä ja oikeiden työntekijöiden löytämistä. Useimmissa rekrytointitilanteissa yksi hakija tulee valituksi ja muut hyvät hakijat saavat korkeintaan selkääntaputtelun. Yrityksen edustaja voi suositella omassa työhaastatteluprosessissaan pitkälle edenneitä hakijoita muille verkoston yrityksille. Tietokantaan kirjataan nuoren yhteystietojen lisäksi, mistä häntä suositellaan ja mihin toimialoille hän voisi sopia.

Urapolkusuosittelu

Nuori työntekijä saattaa pyytää työnantajan suosituksia jatkaessaan työuraansa eteenpäin. Nämä suositukset voidaan nuoren oman CV:n lisäksi siirtää myös suoraan Talentchain-järjestelmään, jos työnantaja on verkoston jäsen. Urapolkusuosittelu on laajempi suosittelu, koska työnantaja tuntee tekijänsä ja pystyy paremmin sanallistamaan nuoren osaamisen.

Suosittelu tukiverkoston kautta

Nuori talentti voidaan kohdata myös tukiverkostossa: koulumaailmassa tai työllisyyshankkeen puitteissa. Haluamme edistää nuorten työkiertoa ja pienentää rekrytoinnin kohtaanto-ongelmaa. Tavoitteemme on, että yhä useampi nuori löytää itselleen työpaikan ja pääsee mukaan työelämään.

 

 


Tunnetko sinä nuoren, jota haluat suositella Talentchainiin?

Verkostossamme olevat yritykset

Soldem on myynnin monitoimitalo, jolla on jo 15 vuoden kokemus nuorten rekrytoinnista, valmentamisesta ja johtamisesta.

Uralifti on työelämätaitojen ja -valmiuksien kehittämiseen erikoistunut yritys. Palvelemme uraohjauksen, työurajohtamisen ja työyhteisöjen valmennusten saralla.

Breakinghill on yritysten ongelmanratkaisuun sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen erikoistunut yhtiö.

Värväämö on rakennusalaan ja teollisuuteen keskittynyt henkilöstöpalveluyritys. Joka värvää osaajia niin työmaille, tehtaisiin kuin toimistoihinkin. Tavoitteena luoda inhimillisempää työelämää.

Tampereella ja Joensuussa toimiva Collapick on vuodesta 2011 asti auttanut yrityksiä digitalisoitumaan ihminen edellä.

Koskikeskuksen Asuntopalvelu Oy LKV on ollut koko Kiinteistömaailma-ketjun eniten kauppoja tekevä yritys useana vuonna. Vuosien aikana ja tehtyjen kauppojen kautta olemme olleet vaikuttamassa tuhansien ja taas tuhansien ihmisten elämän suurimpaan päätökseen.

Koti puhtaaksi on 2011 perustettu perheyritys, joka on erikoistunut kotisiivoukseen. Olemme yksi Suomen parhaimmista työpaikoista.

Unfair on Suomen ensimmäinen liini markkinointitoimisto. Kerromme monimutkaiset asiat yksinkertaisesti, ja autamme rakentamaan hyvistä ideoista kannattavaa liiketoimintaa.

 

Meillä tehdään joka päivä merkityksellistä työtä.Viestintä, vaikuttaminen ja verkostoituminen vievät meidät tuloksiin tulevaisuuden hyväksi – Eko Eko.

 

Tampereen Ykkösjakelut on suoramainonnan jakeluun erikoistunut yritys Pirkanmaalla. Haemme joukkoomme reippaita ja luotettavia lehdenjakajia.

 

Särkänniemi on Suomen monipuolisin vapaa-ajankeskus. Särkänniemen muodostavat huvipuisto, Koiramäen eläinpuisto, Akvaario, Planetaario ja Näsinneulan näkötorni.