Tarinamme

Miksi Talentchain sai alkunsa?

Talentchain perustettiin edistämään nuorten työllistämistä ja auttamaan yrityksiä työllistämään nuoria. Idea syntyi nuorten työllistäjien aamupalatilaisuudessa syyskuussa 2018. Soldem toimi tilaisuuden järjestäjänä ja Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut lähtivät aloitteeseen mukaan, koska nuorten työllistäminen on yksi nykyisen pormestariohjelman kärkihankkeista. Lokakuussa 2018 järjestettiin muutaman yhteistyötahon kanssa osallistava workshop. Siellä pohdittiin, mitä ongelmaa nuorten työllistämisessä halutaan tämän verkoston avulla ratkaista. Keskustelu oli runsasta ja vilkasta. Lopulta tultiin siihen tulokseen, että Talentchain auttaa yrityksiä työllistämään nuoria.

Talentchain-konseptia on kehitetty ja kehitetään koko ajan matkan varrella. Verkostolle oleellista on toimia ja olla olemassa sen jäsenten tarpeiden vuoksi. Näin ollen konsepti elää ja kehittyy koko ajan. Ensisijainen tavoitteemme on edistää nuorten työllistämistä ja arvostavia kohtaamisia nuorten kanssa. Tavoitteen avulla löydämme myös keinot, jotka toimivat verkostomme jäsenille.

Talentchainin vahvuus on ymmärrys liiketoiminnasta, ketteryys ja laajat verkostot. Verkostoa ylläpitävä yritys on Soldem, jolla on 15 vuoden kokemus nuorten työllistämisestä ja johtamisesta. Yritykselle on tuttua yritysmaailman ja liiketoiminnan lainalaisuudet. Rekrytointia ja nuorten työllistämistä ei haluta nähdä liian idealistisesti, vaan ymmärretään sen myös olevan osa liiketoiminnan tuottavuutta. Silti hyvä rekrytointi on yritykselle tärkeä sijoitus ja yksittäisen työntekijän arvo voi olla merkittävä, joten rekrytointiin kannattaa panostaa.

Verkoston mahdollistaja on Tampereen kaupungin työllisyyspalvelut, jolla on oma vahva kokemus työllistämistä edistävistä toimenpiteistä, laajat verkostot ja halu toimia ketterästi yritysten rinnalla. On yhteiskunnallisesti merkittävää, että koko kaupunki haluaa toimia verkoston suojelijana. Näin hyödynnetään erilaisten toimijoiden vahvuuksia. Toiminnan suojelijaksi liittyi myös Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly joulukuussa 2018. Nuorten työllistäminen on yksi pormestariohjelman kärkihankkeista.